Home / Nieuws / Mede-oprichter Mathijs Vaessen in Mediazine
Mede-oprichter Mathijs Vaessen in Mediazine

Mede-oprichter Mathijs Vaessen in Mediazine

“Een gemiddeld huishouden heeft vier afstandsbedieningen met allerlei knoppen die je nooit gebruikt. We vroegen ons af wat een eenvoudige en stijlvolle oplossing kon zijn. Zo zijn we op het idee gekomen van SPIN remote, één afstandsbediening voor alle populaire apparaten zodat je huis echt ‘smart’ wordt. Met een draaibeweging bedien je je bestaande apparatuur als tv en speakers maar ook de nieuwste smart home gadgets.

We zijn met z’n drieën gestart en wilden graag testen of anderen net zo enthousiast waren. Toen hebben we onze baan opgezegd en zijn er helemaal voor gegaan, alles of niets. Dat was een spannende periode. We maakten een prototype, deden marktanalyse en stelden een businessplan op. En het lukte om ons doel op Kickstarter te halen!

Ik ben net terug uit Silicon Valley en dat is natuurlijk dé omgeving voor technologie en innovatie. Indrukwekkend hoe iemand als Elon Musk met bedrijven als Tesla en SpaceX traditionele industrieën op zijn kop heeft gezet.

Ons doel is nu eerst om ervoor te zorgen dat de SPIN remote in de winkels ligt en dat mensen het product omarmen. Dan is het wat ons betreft echt geslaagd.”

Co-Founder Mathijs Vaessen in Mediazine