Home / Nieuws / Tagged: Press release
Filter by tag:

Posts tagged "Press release"

SPIN remote wint EISA Award

SPIN remote wint EISA Award

Het Nederlandse bedrijf SPIN remote B.V. heeft met hun eerste product, de Seamless Device Controller SDC-1, de EISA Award voor EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017 gewonnen. Nog voor het product daadwerkelijk in de winkel ligt, wordt het al geprezen vanwege zijn innovatieve en speelse gebruikerservaring.

Op 2 september zal SPIN remote B.V. de SPIN remote SDC-1 lanceren op de IFA, de meest toonaangevende consumentenelektronicabeurs in Berlijn, en zullen zij op dezelfde dag hun EISA Award voor EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017 in ontvangst nemen. Een goed begin voor deze Nederlandse startup, die eind 2014 als Kickstarter-project officieel van start is gegaan.

EISA (European Imaging and Sound Association) is een onafhankelijke organisatie waarbij meer dan 50 gespecialiseerde magazines zijn aangesloten uit meer dan 22 Europese landen. De jury komt ieder jaar samen om de beste producten te nomineren in diverse categorieën. De jury was zeer onder de indruk van de SPIN remote SDC-1 en heeft de EISA Award toegekend in de categorie accessoires.

Het officiële EISA jury report: "Home entertainment-liefhebbers zijn het gewend om meerdere apparaten te bedienen met verschillende afstandsbedieningen, wat vaak leidt tot een frustrerende ervaring. SPIN remote zet het bedieningsconcept volledig op zijn kop, met een revolutionair nieuw ontwerp dat eenvoud verkiest boven complexiteit. Deze schitterende zilveren koepel zit vol met sensoren zodat beweging, rotatie, oriëntatie en aanraking kunnen worden gedetecteerd, wat de gebruiker in staat stelt om apparaten te bedienen middels een reeks gebaren en bewegingen. Via een intuïtieve smartphone-App kunnen verschillende functies worden toegekend aan de controller afhankelijk van hoe hij wordt vastgehouden, wat het bedienen van je apparaten – TV, luidsprekersysteem, slimme lampen – veel leuker maakt dan het ooit is geweest."

Het Internet of Things (IoT) is een enorme drijfveer voor de consumentenelektronica industrie – met Smart Home als grootste groeimarkt. Het groeiende aantal smart devices per huishouden brengt echter ook een groeiend aantal verschillende Apps en afstandsbedieningen met zich mee om al deze apparaten te bedienen. Tegelijkertijd heeft een toename in functionaliteit geleid tot meer en meer knoppen per afstandsbediening. Dit groeiende aantal afstandsbedieningen, Apps en complexe functionaliteiten leidt tot toenemende frustraties en verwarring bij de consument.

De SPIN remote SDC-1 is de ultieme alles-in-1 oplossing voor het bedienen van je Smart Devices en niet-slimme apparaten, ongeacht de technologie – Infrarood, Bluetooth of Wi-Fi. Eén oplossing die de complexiteit van het steeds maar toenemende aantal knoppen, afstandsbedieningen en Apps verruilt voor ultiem bedieningsgemak.

De SPIN remote SDC-1 maakt het mogelijk om met eenvoudige gebaren zowel huidige Infrarood apparatuur (TV, Audio & meer) als de nieuwste Smart Devices (SONOS, Philips Hue & meer) te bedienen. Elk gebaar wordt omgezet naar een commando dat via lichte trilling wordt bevestigd aan de gebruiker – functionele bediening verandert zo in een leuke en speelse ervaring. De SDC-1 is volledig aanpasbaar: het voegt de belangrijkste functies van je favoriete apparaten samen in persoonlijke gebruikersprofielen.

SPIN remote B.V. is een innovatief technologiebedrijf dat is gevestigd in Geldermalsen, Nederland. Het eerste product, de Seamless Device Controller SDC-1, komt in september 2016 in Europa op de markt. De SDC-1 is een innovatieve alles-in-1 afstandsbediening die communiceert via Infrarood, Wi-Fi (via de App) en Bluetooth®. Kort samengevat biedt de SDC-1 een innovatieve en speelse gebruikerservaring.